terug
terug
Forelia variegator 17-06-2013
Forelia variegator

Links een onderaanzicht van één van de Forelia variegator exemplaren van de eerste bladzijde. De onderkant lijkt op het eerste gezicht sterk op die van een willekeurige Piona soort, maar Forelia's hebben een duidelijk verschil: de vierde epimeren hebben (bijna) geen mediale rand omdat de naad tussen de derde en de vierde epimeren diagonaal naar beneden loopt (Davids, 1979). Deze naad is op de inzet links rood aangegeven.

Op de inzet zijn de nappenplaten met een blauw pijltje aangeduid. De nappenplatten zijn min of meer rechthoekig, de boven- en onderzijde lopen nagenoeg parallel. Dit is typerend voor F. variegator. De nappen op de bovenste binnenhoeken trekken de rechthoek ietwat in een punt, maar bij de andere Forelia soorten is die punt veel groter, of de platen zijn meer driehoekig.


De korte, ietwat bolle einden van de eerste poten zijn ook kenmerkend voor deze soort.


fill

De nappenplaten zijn niet altijd duidelijk rechthoekig, de hoeknappen steken bij sommige exemplaren wat verder uit, zie de vergelijkende plaatjes hieronder.Hieronder foto's van de nappenplaten van drie van de vrouwelijke exemplaren. Contrast en scherpte zijn opgevoerd om de platen duidelijk zichtbaar te maken.


Forelia variegator, vrouwtje - onderaanzicht nappen 17-06-2013
Nappen platen exemplaar boven
Forelia variegator, vrouwtje - onderaanzicht nappen 17-06-2013
Nappen platen exemplaar 2
Forelia variegator, vrouwtje - onderaanzicht nappen 17-06-2013
Nappen platen exemplaar 3
Klik op de plaatjes hieronder om meer foto's van Forelia variegator te zien.

Forelia variegator, vrouwtje 17-06-2013
Eerste bladzijde over deze soort
Forelia variegator, mannetje 17-06-2013
Grotere foto van het mannetje
Forelia variegator, mannetje 17-06-2013
Meer foto's van het mannetjeLiteratuur:

Zie de LITERATUURLIJST watermijten.terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 01-07-2013
rev. 24-12-2013

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!