terug
terug
Limnesia cf. maculata 21-08-2005
Limnesia cf. maculata
Watermijt

Deze mooie, doorschijnende watermijt is ongeveer 1,3 mm groot en zit op een blaadje waterpest. Let op de zwemharen aan de poten: deze mijt kon behoorlijk zwemmen maar deed dat meestal vlak boven de bodem of waterplanten.

Dit exemplaar heeft lang als Limnesia cf. undulatoides op deze site gestaan. Maar de bescheiden palpen en de bruinoranje kleur wijzen eerder op L. maculata. Helaas zijn er geen foto's vam de onderkant zodat de identiteit onzeker blijft.


meer foto's exemplaar 2005

Meer foto's van deze watermijt
1e pagina, exemplaar 2012

Ander exemplaar
1e pagina, exemplaar 2011

Eerste pagina over deze soort



terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 07-02-2010
rev. 24-04-2013

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!