terug
terug
Microvelia reticulata vrouwtje eet vorkstaartje 29-06-2005
Microvelia reticulata ♀, Entomobrya multifasciata
Microvelia (vrouwtje) met vorkstaartje

Ik kon nog net een foto maken van dit springstaartje in levende lijve, een minuut later was het diertje het slachtoffer van deze hongerige Microvelia.
Het vorkstaartje is Entomobrya multifasciata, naam met dank aan Frans Janssens van collembola.org (een uitgebreide springtaartjes site). Het kan goed zijn dat het diertje per ongeluk op het water terecht is gekomen. Hieronder de foto van de nog levende springstaart.

Vorkstaartje 29-06-2005

terug
terug naar: Microvelia, algemeen

terug
terug naar: OPPERVLAKTEWANTSEN

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 08-01-2007
rev. 03-09-2008

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!