terug
terug
gerris larve 09-06-2001
Gerris species
Schaatsenrijder larve

Een jonge larve van de schaatsenrijder in bovenaanzicht. Het millimeter grote diertje heeft een heel kort achterlijf. Bij de volgende groeifasen wordt dat steeds langer. Een watervlo is zichtbaar bij de linker middenpoot. (Een eudiaptomus soort, feitelijk geen watervlo maar een roeipootkreeftje).

Hieronder een larve met een wat langer achterlijf. Op het achterste kroosblaadje zit een bladluis, in de hoek rechtsonder zijn met enige moeite de armen van een groene hydra die onder het kroos hangt zichtbaar.

 gerris larve 09-06-2001

terug
terug naar: Schaatsenrijder, voortplanting

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 01-01-2007
rev. 17-01-2007
www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!