terug
terug
Cybister lateralimarginalis
Cybister lateralimarginalis
Tuimelaar

Dit mannelijk exemplaar heeft net een roeislag gemaakt. Let op de (hecht)schijfjes aan de (onder de kop gevouwen) voorpoten.

De kever zwemt meestal met een kalme, slag. Als hij vlak boven de bodem een baantje trekt maakt hij vreemd genoeg veel gebruik van de kleinere middenpoten in plaats van de machtige achterpoten.


terug
terug naar: W A T E R T O R R E N ( 1 )

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 01-12-2008
www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!