terug
terug
Cybister lateralimarginalis
Cybister lateralimarginalis
Tuimelaar

De tuimelaar is een goede zwemmer.Op deze foto zijn de grote doorns aan de achterpoten goed zichtbaar. Onder de klauw van de middenpoot zie je de met het lichaam vergroeide, plaatvormige heup (acoxa). De lichte vlek in die plaat is één van de luchtholtes die door het transparante pantser zichtbaar is.

Overigens zie je deze kever meestal rustig zwemmen, als hij vlak boven de bodem een baantje trekt maakt hij vreemd genoeg veel gebruik van de kleinere middenpoten.


terug
terug naar: W A T E R T O R R E N ( 1 )

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 17-05-2008
rev. 30-12-2010

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!