terug
terug

Agabus sturmii

Agabus sturmii onderkant 08 juli 2012
Agabus sturmii, achterpoot 08 juli 2012


De kever is even op zijn rug gelegd om de onderkant te bekijken. Uiteraard probeert hij zich dan weer om te keren, maar met de korte flitstijd krijgen we toch een scherpe foto. De onderkant is in natuurlijk licht donkerder bruin dan op deze foto's. Op de rechter afbeelding is vleermuis- of vogelachtige vorm van het metasternum zwart aangegeven, als de muispijl er over bewogen wordt. De gele pijlen geven één van de "vleugels" van deze vorm aan. Deze vleugels zijn hier breed driehoekig en niet zo smal als bij A. undulatus.

De foto hieronder geeft een indruk van de werkelijke kleur van de kever. Op de afbeelding is, net zoals boven, goed te zien dat de dekschilden langs de randen ver uitsteken over het lichaam: deze epipleuren zijn dus breed.Agabus sturmii onderkant 8 juli 2012
Klik op de plaatjes hieronder om andere foto's van Agabus sturmii te zien.

Agabus sturmii 08-07-2012
pagina 1
Agabus sturmii, zwemmend 08-07-2012
pagina 2
Agabus undulatus 05-07-2013
pagina 4: onderkant
Agabus sturmi 08-07-2012
pagina 5: onderkant
terug
terug naar: W A T E R K E V E R S  (1)


This page in English language english Engelstalige pagina


COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 15-04-2022
rev. 15-04-2022

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!

https://www.microcosmos.nl/nbeet1/agabus24.htm