terug
terug
Piona cf. coccinea mannetje 20-06-2010
Piona cf. coccinea
♂ - 1,6 mm

De kleurzetting van deze watermijt is hetzelfde als die van het vrouwtje op de eerste bladzijde. Helaas zijn de palpen en de nappenplaten op de onderzijde niet scherp afgebeeld, zodat de soort niet zeker is. Let op de uitholling in de achterpoten (4e pootpaar), waarmee de poten van het vrouwtje vastgehouden worden bij de paring.

En er waren vrouwtjes in het water, daarom heeft hij het derde pootpaar onder de buik geslagen. De speciaal gevormde uiteinden liggen op een uitholling aan de buikzijde, waar spermapakketjes worden verzameld. Bij de paring drukt het mannetje die uiteinden in de geslachtsopening van het vrouwtje, waardoor de bevruchting van de eitjes mogelijk wordt. Zie ook deze watermijt en deze.


Piona cf. coccinea coccinea mannetje 20-06-2010

terug
terug naar: Piona coccinea start

terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 14-02-2011
rev. 30-04-2022

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!