terug
terug
Vlokreeftje
Gammarus cf. pulex
Vlokreeftje

Bij de naam "Vlokreeftje", ook terug te vinden in pulex (vlo), denk ik eerder aan de veel kleinere schokkerig bewegende Cyclops soorten. Maar iedereen die wel eens een foto of tekening van een vlo van dichtbij heeft gezien, weet dat hij wel een beetje op de gepansterde en gebogen Gammarus lijkt. De kreeftjes kunnen het lichaam ook gestrekt houden, doen dat echter maar weinig.

Overal waar wat afval te vinden is en het water een beetje stroomt, komen de vlokreeftjes voor, vaak massaal. Toch zitten ze niet altijd in het schepnet, om ze te vinden kun je beter een appelmoeszeef door het water en de modder van de oeverzone halen. Dan is het bijna altijd prijs. In stilstaand water met blad afval, zoals een tuinvijver, vind je ze minder, daar wordt hun plaats ingenomen door zoetwaterpissebedden.


terug
terug naar: SPRINGSTAARTJES, SPINNEN, KREEFTACHTIGEN

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 02-09-2008
rev.07-09-2008

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!