tc

VOORBEELD PAGINA 2

  [NAAR VOLGENDE VOORBEELD PAGINA]

Op deze tweede voorbeeld pagina is de linker bovenhoek <div> toegevoegd, met de id tc (topcorner).
De CSS stijl voor deze div:

   #tc {
   position: absolute;
   left:0px;
   top:0px;
   width:40px;
   height:45px;
   background:#faebd7;
   background-image:url(./divpics/vk90ntc.jpg);
   border:0px;
     }

De border:0px; functie die ik hier gebruik, heeft op de website pagina's geen effect, maar ik heb die regel laten staan om makkelijk te kunnen experimenteren. Want als je er iets anders dan 0 invult kun je de omtrek van de div zien en dat kan handig zijn, op deze voorbeeld pagina heb die border op 1px yellow gezet en is de div dus te herkennen aan een geel randje. Als verdere aanduiding zette ik in het midden van de <body> de tekst tc.

Het achtergrond plaatje voor de linker bovenhoek linker bovenhoek achtergrond plaatje(vk90ntc.jpg) ligt over het <body> gedeelte: dat is te zien aan het gedeeltelijk verdwijnen van de VO van "VOORBEELD".
De <div> heeft dezelfde achtergrondkleur als de pagina, dit is normaal niet zichtbaar, maar functioneel als een browser de plaatjes niet laadt.
Het bovenhoek plaatje is 45 pixels hoog, zoals je op de vorige pagina kon lezen is dat precies hetzelfde aantal als de offset van de randplaatjes reeks naar beneden. De afmetingen van de linker bovenhoek <div> zijn dezelfde als die van zijn achtergrondplaatje: 45 pixels hoog en 40 pixels breed.

[NAAR VOLGENDE VOORBEELD PAGINA]

(18-12-2006 rev. 29-03-2022)